استان کردستان جاذبه های تاریخی و طبیعی و مذهبی جذابی را در دل خود جای داده است. یکی از این جاذبه های گردشگری مسجد و زیارتگاهی مشهور به هاجره خاتون است. این زیارتگاه در یکی از محلات قدیمی شهر سنندج با نام سرتپوله قرار گرفته است. بنابر آنچه در بین مردم این دیار به گوش می رسد این زیارتگاه متعلق به یکی از خواهران اما رضا(ع) با نام هاجره خاتون است که در جریان سفر به توس و در میان راه درگذشته و در شهر سنندج به خاک سپرده شده است. این زیارتگاه توسط فردی با نام  عارف "حاج شیخ شکرالله" ساخته شده است که در بین مردم با نام شهباز "سنه دژ" شناخته می شده است. برخی نیز معتقدند که زیارتگاه و مسجد هاجره خاتون در زمان این شیخ بزرگ توسعه یافته و موقوفات بسیاری به آن افزوده شده است.

بنایی فعلی امامزاده هاجره خاتون از چندین حیاط، صحن، فضای مقبره، مقبره مشایخ سنندج،  مسجد و حجره هایی برای آموزش طلاب تشکیل شده است. بنا متاسفانه در طول زمان دستخوش تغییراتی شده است اما بافت امامزاده و مسجد به همان شکل سنتی خود باقیمانده است. آنچه در معماری این امامزاده به چشم می خنورد ایوانی ستون دار در ضلع جنوبی آن است که یادگاری از معماری رایج در کردستان است. بنای امامزاده با هنر گچ بری آراسته شده است و در آن نقوشی همچون گل و گیاهان و پرندگان به چشم می خورد که از ظرافت خاصی برخوردارند. بر روی مقبره ضریحی فلزی و کوچک قرار دارد و بسیاری از اهالی متدین سنندج و شهرها و روستاهای اطراف برای زیارت خود را به این زیارتگاه می رسانند.

در مجاورت زیارتگاه مسجد بزرگ هاجره خاتون قرار دارد. این مسجد یکی از مساجد اصلی و تاثیرگذار شهر سنندج است. به نظر می رسد ساخت مسجد توسط فردی با نام یعقوب لله صورت گرفته است و حاج شیخ شکرالله عارف تنها آن را بازسازی کرده و در بخش هایی توسعه داده است اما از تاریخ دقیق ساخت این مسجد اطلاعی در دست نیست. این مسجد و زیارتگاه مهم در سال 1379 هجری شمسی در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است و دیگر اجازه هیچ گونه دخل و تصرفی در بافت سنتی آن داده نمی شود. در کنار این زیارتگاه تنی چند از مشایخ و بزرگان سنندج نیز به خاک سپرده شده اند. تا چند سال قبل هم برخی طلاب علوم دینی در حجره های مجاور بقعه هاجره خاتون به درس و بحث مشغول بوده اند.