از آثار ملی ایران که در سال 1375 به ثبت رسیده است می توان به بقعه ی بابایادگار اشاره کرد که یکی از جاهای دیدنی سرپل ذهاب می باشد. این بقعه ی تاریخی که بیانگر تاریخ ایران در سده ی 8 ه . ق است واقع در کرمانشاه در 45 کیلومتری شهرستان دالاهو در روستای زره در دهستان بان زرده و در دامنه کوه تخت سرانه در پیرامون کوه دالاهو قرار دارد.
روستای زره با 17 چشمه و 2 قنات بر دو بخش زرده و بان گمبد تقسیم می شود. روستای زرده از شمال با کوه تخت سرانه از جنوب با دهستان ریجاب از شرق با کوه دالاهو و از غرب با دشت ذهاب قرار دارد.مردم این روستا با گویش هورامی از پیروان آیین یارسان به پرداختن کار کشاورزی و باغداری و دامداری می پردازند. این روستا که در 40 کیلومتری کرند واقع شده است مملو از گیاهانی چون بلوط ،نارون،زیتون ،بادام و گردو در این روستای چند هزار ساله است.
بابایادگار که ملق به یارزرده بام،شاه یادگار،پیرنرگس چم،نازروا و رنگینه است یکی از بزرگان مذهب یارسان به شمار می رود. موسس و پایگذار یارسان سلطان اسحاق می باشد که به طرفداران و مریدان وی اهل حق می گویند.
در زبان کردی بابایادگار را باوه یاریار می نامند. سلطان سهاک را پدر وی و مادرش را داده سارا می نامند.او که در زمان جوانی به گسترش این آیین به هندوستان و پاکستان سفر می کند توسط مخالفانش کشته شده و در دامنه کوه سرانه به خاک سپرده می شود و بعدها توسط شاگردانش به بقعه بابا یادگار تبدیل می شود.
این آرامگاه یک سازه چهارگوش می باشد که سقف آن گنبد مخروطی 6 ترکی مخروطی است.این بنا که سراسر از ملات و گچ پوشیده است به ارتفاع 7 متر می رسد. آسیب هایی که گذر زمان به این مکان مقدس وارد کرده است باعث شده تا مریدان این آیین این بنای تاریخی را با سنگ مرمر بازسازی کنند.
برای رفتن به آرامگاه این بزرگ یارسان که در ارتفاع است نزدیک به 2 متر پیاده روی بر فراز و نشیب این کوه دارد.
بناهای تاریخی دیگری همچون 7تن،40تن،هانیتا،چشمه ی غسلان، در طول سال مورد استقبال اهل تسنن قرار می گیرد تا انجام مراسماتی چون دف زنی و کف زدن به اصالت این آرامگاه اضافه می کنند.