بازار جهرم که با نام بازار زندیه جهرم نیز شناخته می شود یکی از بناهای تاریخی به یادگار مانده از عهد زندیه است. این بازار که در اواخر دوران زندیه و اوایل دورا قاجاریه ساخته شده است در مرکز شهر تاریخی جهرم قرار گرفته است و در نزدیکی مسجد جامع تاریخی این شهر قرار دارد. این بازار توسط فردی با نام حاج محمد حسن خان جهرمی که سمت حاکم جهرم را بر عهده داشته است ساخته شده است. تاریخ ساخت این بازار سال در پای بادگیر هشت ضلعی معروف بازار جهرم با خط زیبای نستعلیق ذکر شده است. بازار از دو راسته اصلی شمال به جنوب و شرق یه غرب ساخته شده است که ساختاری چلیپایی دارد. در راسته شمالی 9 زوج مغازه و در راسته جنوبی نیز 19 جفت مغازه یا حجره قرار گرفته است.

راسته شرقی با 6 جفت مغازه کوتاه ترین راسته و راسته غربی با 31 جفت مغازه بلندترین بخش بازار را تشکیل می دهد. کف بازار در بازسازی های اخیر یک متر بالاتر آمده و ارتفاع بازار نیز کاهش یافته است. این در راسته در محل تقاطعشان توسط چهار سوقی وسیع به یکدیگر متصل شده اند. این چهار سوق زیبا بر روی یک هشتی ساخته شده است و دارای سقفی بلند است که گنبدی بر فراز آن قرار گرفته است. سقف این چهار سوق بلند و زیبا دارای طاق های ضربی است. بر فراز سقف این چهار سوق زیبا یک بادگیر وسیع هشت ضلعی تعبیه شده است که بر روی هر یک از اضلاعش یک حفره برای تامین نور و همچنین تهویه هوای داخل بازار تعبیه شده است.

آنچه در این چهار سوق و هشتی آن جلب توجه می کند وجود چهار کتیبه تاریخی است که از دوره های مختلفی به یادگار مانده است و هر کدام به مضامین مختلفی اشاره دارد. یکی از کتیبه ها متعلق به دوران حکومت محمد شاه قاجار است. دیگری در سال 1254 هجری قمری و کتیبه ای دیگر در سال 1284 نصب شده که مبنی بر ممنوعیت شغل محتسبی در شهر جهرم است. کتیبه چهارم نیز در دوران حکومت پهلوی نصب شده و مربوط به بازسازی بازار توسط دو خواهر از اهالی جهرم است. بازار دارای مساجد و کاروانسراهای متعددی است. سه کاروانسرای این بازار هنوز هم دایر هستند. یکی از آنها به عنوان پارکینگ بازار مورد بهره برداری قرار گرفته است و دو کاروانسرای لاری ها و کاروانسرای گلشن که یکی در ضلع شمال غربی و دیگری در جنوب غربی بازار قرار گرفته اند و هنوز به قوت خود باقی اند.