یکی از جاذبه های استان ایلام کاخ فلاحتی است که در خیابان عبدالرحمن حیدری ایلامی بنا شده است و در سال 1357 به شماره 1750 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این کاخ در زمان قاجار و به دستور غلامرضا خان والی در سال 1326 هجری قمری ساخته شده است از آن جایی این محل مملو از درختان و گل های زیبا بوده است برای ساخت بنا انتخاب شده بود. این اثر قاجاری از خصوصیاتی برخوردار است که در آن زمان بسیار مورد توجه قرار گرفت و اکنون نیز از آن به عنوان موزه کشاورزی استفاده می شود و از این رو به موزه کشاورزی شهره شده است وهمه روزه مورد استقبال بازدیدکنندگان  قرار می گیرد.
این اثر باستانی مساحت810متر مربع را به خود اختصاص داده است و شامل اتاق ها،هال،قنات،ایوان،تراس و ستون های بسیار جذاب است. حیاط آن تماما با آجر پوشیده شده است که بعد ها به علت خرابی درجاهایی موازییک به کار گرفته شده است و سقف آن به شکل طاق ضربی است که با ملات و ورق گالوانیزه پوشیده شده است از خصوصیات متمایز این بنا استفاده از آجرهای مربعی شکل و سنگ های تراشیده شده برای بدنه آن است.فضای داخل کاخ از دو اتاق تو در تو و یک هال بزرگ تشکیل شده است که تمامی آن ها به ایوان ورودی دسترسی دارند.اتاق ها به صورتی ساخته شده اند که در کنار آن ها چند ضلعی منظمی به وجود آمده است و از آن برای ساخت تراس استفاده شده است سقف تراس بر روی دوستون قرار گرفته است که سر ستون هایی به سبک کوفی دارند همچنین در کنار اتاق ها علاوه بر ساخت تراس پنجره های به ابعاد 2 در 1 متر تعبیه شده است که طاق آن به شکل نیم دایره ای است و با استفاده از گچ نقوش خاصی را از انسان و گل و گیاه حکاکی کرده اند.آنچه قابل توجه است زیبایی ستون ها و پنجره ها است که از تزئینات قاجاری برخوردار هستند در حالی که فضاهای داخل آن فاقد هرگونه تزئینات است.
کاخ فلاحتی در سال 1390 به موزه کشاورزی تبدیل شده است و شامل 4 بخش است.بخش اول آن مربوط به( تپه علی کش)است این بخش قدیمی ترین آثار باستانی را در خود جای داده است و قدمت آن 8 هزار سال قبل میلاد است و اشیای آن شامل ابزار های سنگی اعم از کوبه،تیغه،ابسیدین است.در بخش دوم اطلاعاتی از کشاورزی سنتی مربوط به 50 سال قبل است و دو بخش دیگر مربوط به گیاهان دارویی،اسناد زمین های کشاورزی و نمایش خرمن است.

با گسترش شهرنشینی فضای بیشتر کاخ که زمانی محیط دلچسبی داشت به خیابان و مکان های اداری و مغازه ها تبدیل شده است و آسیب هایی زیادی به آن وارد شد اما سعی برای نگهداری این اثر تاریخی منجرب شده است اداره میراث فرهنگی برای مرمت و بازسایی آن تلاش هایی را به عمل آورد که در این میان می توان به احیای تنها قنات آن اشاره کرد تا فضای کاخ دوباره مثل سابق شود.

در برنامه سفرتان به ایلام سری به قلعه والی نیز بزنید.

با نصب اپلیکیشن گردشگری 724 با جاذبه های ایلام بیشتر آشنا شوید.smiley