رودخانه زنجانرود که از حومه شهر زنجان عبور می کند روزگاری بسیار پرآب و طغیان گر بود. برخی از تجار و متولین شهر گاه اقدام به احداث یک پل بر روی این رودخانه می کردند تا عبور از رودخانه آسان تر شود. پل سید محمد زنجان که در راستای پل میربهالدین قرار دارد، در سال 1300 هجری قمری، مصادف با اواسط دوران قاجار، بر روی رودخانه زنجانرود و در مسیری که زنجان را به همدان می رساند، احداث شد. این پل توسط حاج سید محمد زنجانی ،که از روحانیون و تجار به نام و متمول دوران مشروطه بود، ساخته شده است.

پل 104 متر طول و 6.5 متر عرض دارد و در ساخت آن از آجر، سنگ تراش خورده و ملات ساروج استفاده شده است. این پل مستحکم سه دهانه اصلی دارد که دهانه وسطی از دو دهانه کناری بلندتر و عریض تر است. این دهانه ها سبب کاهش وزن پل شده و به هنگام وقوع سیلاب و افزایش آب رودخانه موثر بوده است. دو حفره هلالی نیز در طرفین دهانه بزرگتر قرار دارند که به هنگام طغیان زنجان روز به عبور آب اضافی و کاهش فشار بر روی پایه های پل کمک می کردند.

پایه ها پل تا ارتفاعی در حدود دو متر با سنگی سفید رنگ کار شده و ملات ساروج آن را در برابر آب مقاوم نموده است. این پل به خصوص در پایه های آن از معماری خاص و زیبایی برخوردار است و در ساخت آن استفاده از سنگ های رودخانه نیز مشهود است. دو طرف ورودی پل نیز سنگ فرش شده و بر زیبایی هر چه بیشتر بنا افزوده است. این پل به سبب اینکه مسیر روستای قره تپه تا زنجان را سهولت می بخشید و در نزدیکی این روستا قرار داشت در بین مردم به پل قره تپه نیز شهره است. این پل به تازگی مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.