موزه رضا عباسی یکی برجسته ترین موزه های ایران است که اگر بخواهیم به زبان ساده تر بیان کنیم سرمنشا موزه های ایران نام دارد.
موزه رضا عباسی در زمان 1356 توسط فرح پهلوی افتتاح شد، ساختمان خود موزه در قدیم مرکز فروش گالری مبلمان و دکوراسیون بود که به علت نمای زیبای خود ساختمان و مکان آن مورد توجه قرار گرفت و از صاحب اصلی خریداری شد. در طی تمام این سالها این موزه بارها به علت انقلاب و مرمت، باز و بسته شد. اما مسئله مهم و مورد توجه ای که این موزه را از بقیه متمایز می کند وجود وسایل های مربوط به دوره هزاره دوم پیش از میلادی تا اوایل قرن بیستم یعنی پایان دوره قاجار است.
این موزه به این علت به نام رضا عباسی نام نهاد شد که رضا عباسی معروفترین نقاش دوره شاه عباس صفوی بوده  که در هنر و نقاشی زمان خود استادی نام آشنا می بود. اما مسئله مهم این است که این ساختمان نه تنها موزه است بلکه جایی برای مرمت سایر وسایل عتیقه  تمام موزه های کشور و خود موزه در آن وجود دارد و مهمترین مسئله دیگر این ساختمان وجود کتابخانه ای است که هزاران هزار کتاب خطی و دست نویسی را در خود جای داده است که کارمندان و باستان شناسان و پژوهشگران فرهنگی و سازمان میراث فرهنگی، دانشجویان می توانند از آن استفاده کنند.
موزه رضا عباسی دارای سه طبقه است که شما تماشایی این موزه را از طبقه سوم شروع می کنید در این طبقه شما بی نظیرترین کلکسیون قدیمی را می بینید که دل کندن از این طبقه را برایتان سخت و دشوار می کند. از جمله اشیای هخامنشی و اشکانی و ساسانی با طرح های طبیعت و حیوانات بر روی این اجسام که همانند ان  نقاشی ها را در چهل ستون اصفهان می بینید. و البته کتابخانه و مرکز مرمت هم در این طبقه قرار دارد و همچنین ریتون های زرین هخامنشی و ظروف سیمین دوره ساسانی وجود دارد  .
طبقه دوم به میراث پیش از اسلام بر می گردد که شامل دو تالار است تالار اول مربوط به دوره سلجوقی و تالار دوم مربوط به سلجوقیان و تیموری، صفوی و قاجار است که به ظروف و زیورآلات، وسایل فلزی، لباس می توان اشاره کرد.
در طبقه اول با بیان ساده ای شما می توانید خوشنویس هایی رو ببینید ولی این طبقه فقط  خوشنویسی های ساده ای را به نمایش نگذاشته است بلکه می توانید خط های از ثلث و نسخ و محقق و نستعلیق را ببینید با کاغذهای از جنس پوست حیوانات و تا فرنگی و خانبالیغ بین‌شان وجود دارد.
اما در این موزه تابلو های مربوط به مکتب شیراز و نیشابور، اصفهان، قزوین، یزد، هرات و نقاشی‌هایی که دوره قاجار بر می گردد نیز قابل رؤیت است که البته نباید نگاره مهم این موزه که مربوط به رضا عباسی است را فراموش کرد که طرح مردی خلوت نشین و جوانی با پیاله در دست از جمله شاهکارهای وی هستند.
این موزه خود انتشاراتی دارد که کتاب‌های مرجع گوناگونی را درباره هنر و تاریخ ایران چاپ کرده است، ناگفته نماند در این موزه  بیش از ۵۰ هزار شی وجود دارد که متأسفانه در تالارهای موزه فقط امکان نمایش ۷۰۰ اثر است.