بورالان نام منطقه ای وسیع با وسعت یکصد و شصت هزار هکتار است که در نقطه صفر مرزی ایران و ترکیه قرار گرفته است و با کشورهای ارمنستان و آذربایجان نیز دارای مرز مشترک می باشد. از این وسعت تنها شصت و هشت هزار هکتار از منطقه بورالان در داخل مرزهای ایران قرار گرفته است. منطقه بورالان در همسایگی ارتفاعات آرارات ترکیه قرار داشته و بیش از 32 روستا را در گستره وسیع خود دربر گرفته است. منطقه بورالان محل اتراق عشایر این منطقه نیز هست و چشمه سارهای متعددی در آن از دل زمین می جوشند که از دل کوه های آرارات سرچشمه گرفته اند. تالاب  زیبای بورالان نیز در محاصره نیزارهای انبوه و بلند در این منطقه قرار گرفته است. اما در عین ناباوری بورالان تنها منطقه بیابانی آذربایجان غربی نیز محسوب می شود. با گردشگری 724 همراه شوید.

 بورالان بیشتر به خاطر داشتن چشمه پرآب ثریا شناخته می شود که درست در نقطه صفر مرزی ایران و ترکیه از دل زمین بیرون می زند و در دامنه آرارات واقع شده است. اما وجود این چشمه پرآب که  یکی از سرشاخه های رودخانه ارس است نیز تاثیری در گسترش فضای بیابانی ان نداشته است. بورالان در اوایل دهه هفتاد شمسی به دلیل چرای بی رویه دام ها، عوامل انسانی و فعالیت های آتشفشانی چند هزار سال قبل آرارات و حضور سنگ های بازالتی به مررور دچار فرسایش شده است و علاوه بر این موارد سومدیریت در برخی بازه های زمانی به پیشرفت بیابانی شدن بورالان و فرسایش آن کمک کرده است. در حالی که این دشت وسیع و بسیار زیبا که در محدود شهر ماکو قرار گرفته است سالها قبل به بهشت ایران شهره بوده است.

در سال های اخیر طرح های مشترکی با کشور ترکیه برای جلوگیری از گسترش بیابان زایی در این منطقه طرح ریزی شده است تا از فرسایش بیشتر منطقه استراتژیک بورالان جلوگیری بعمل آید. با این وجود بورالان در مجاورت قله های پربرف آرارات، چشمه زلال و پرآب ثریا، آب و هوای مطبوع و طبیعت چشم نوازش هنوز هم یکی از زیباترین نقاط شهر ماکو در استان آذربایجان غربی است و حضور عشایر اصیل این منطقه در کنار روستاها این منطقه را در لیست جاذبه های محبوب استان آذربایجان غربی قرار داده است. در این منطقه در فصل بهار دارای یکی از زیباترین جلوه های طبیعت است که پای گردشگران زیادی را به بورالان می کشاند. به گفته محلی ها در این منطقه غارهای زیرزمینی متعددی نیز به چشم می خورد.