سردر قیصریه ورودی اصلی بازار اصفهان است که در میدان نقش جهان اصفهان و روبروی مسجد امام قرار گرفته و بخشی از مجموعه وسیع قیصریه است. این سر در زیبا که در عهد شاه عباس صفوی ساخته شده اصلی ترین ورودی بازار اصفهان و ورودی بازار مشهور قیصریه است. معمار این بنای زیبا استاد علی اکبر اصفهانی است. بنای سردر قیصریه در ابتدا شامل سه طبقه بوده و طبقه سوم محل استقرار نقاره زن­ها بوده است اما به مرور زمان این طبقه تخریب شده و اکنون تنها دو طبقه آن باقی مانده است. روبروی سردر حوضی زیبا قرار گرفته است که در دوره پهلوی تبدیل به باغچه شده بود اما اکنون به کاربری سابق خود بازگشته است.

از این جاذبه نزدیک دیدن کنید : بازار اصفهان 

سر در قیصریه دارای چند ورودی فرعی و یک ورودی اصلی است. این سردر با کاشی کاری های ظریفی به رنگ های آبی، سرمه ای و گلبهی آراسته شده است. بر بالای سردر دو نقش جالب قرینه یکدیگر قرار گرفته است. تصویری که نیمی انسان و نیمی دیگر ببری با دمی بلند است. سقف داخلی سردر با مقرنس کاری ظریفی تزئین شده که بسیار چشم نواز است. اما شهرت این سردر به نقاشی های زیبایی است که در دیواره های داخلی آن صورت گرفته است. نقاشی های روی دیوارهای مختلف شامل مضامین متفاوتی هستند. یکی از این نقاشی ها به زیبایی تمام و با رنگ هایی چشم نواز به روایت ماجرای جنگ شاه عباس و لشکر ازبک ها پرداخته است.

نقاشی دیگر به نمایش صحنه شکارگاه اختصاص داشته و بر روی یکی از دیوارها نیز تصاویری از اروپایی ها به نمایش گذاشته شده است که در حال جشن و پایکوبی هستند. در برخی از نقاط نقاشی ها دچار آسیب شده اند. کاشیکاری صورت گرفته در حاشیه ورودی سردر مربوط به دوره قاجار است و به دستور ظل السلطان حاکم اصفهان صورت گرفته است. سردر که حالتی هلالی و یا قوسی شکل دارد به سبب ساخته شدن بازار قیصریه به نام قیصریه شهرت یافته است. قیصریه به بازارهایی اطلاق می شده است که لوازم زینتی و لوکسی در آن به فروش می رسیده است. این سر در زیبا در فاصله بین سال های 1011 تا 1029 ه.ق ساخته شده و در سفرنامه سیاحان اروپایی اغلب به آن اشاره شده است.