رودخانه شهرچایی که در ابتدا از ارتفاعاتی همانند زینه، شهیدان، خلیل و بوتان سرچشمه می گیرد و سپس با آب های حاصل از کوه های مرزی ایران و ترکیه آمیخته شده و مسیری طولانی را پشت سر می گذارد. این رودخانه که آب های جاری بسیاری به آن منتهی می گردند در نهایت وارد شهر ارومیه شده و درست از میانه این شهر عبور می کند. این رودخانه که برده سور نیز نامیده می شود یکی از منابع اصلی تامین آب آشامیدنی شهر ارومیه و تامین آب مورد نیاز زمین ها و باغات کشاورزی و مراکز صنعتی این شهر است به همین منظور رشته ای از رودخانه جدا شده و سدی در نزدیکی شهر ارومیه و در مجاورت روستای بند بر مسیر این رودخانه زیبا و با طراوت ساخته شده است که سد شهرچایی نامیده می شود. 

این جاذبه نزدیک را از دست ندهید : آبشار شملکان 

سد که در بالادست شهر قرار گرفته است دارای هسته رسی و از نوع سدهای خاکی و سنگریزه ای است. سد شهر چایی در فاصله 12 کیلومتری شهر ارومیه قرار گرفته است و ارتفاع تاج آن نیز در حدود هشتاد و چهار متر و طول تاج آن نیز معادل پانصد و پنجاه متر است. ساخت این سد سبب به وجود آمدن دریاچه ای زیبا و چشم نواز در پشت سد شده است. این سد در جریان احیای دریاچه ارومیه نیز نقش اساسی داشته و با رهاسازی آب آن به سمت دریاچه ارومیه نقش اساسی در آبگیری این دریاچه داشته است. سرتاسر مسیر شهرچایی تا مسیر منتهی به سد در شهر ارومیه تبدیل به تفرجگاه شده است. یکی از این تفرجگاه های محبوب تفرجگاه بند در نزدیکی ارومیه است که در نهایت به روستای زیبای بند منهتی می شود.

مسیر این تفرجگاه که با وجود رودخانه شهرچایی، باغات و مزارع سرسبز اطراف آن و پوشش گیاهی مناسب به همراه آب و هوای دلکش بسیار چشم نواز است پر از کافه ها و رستوران های متعدد و روباز است. اما در کنار تفرجگاه بند اطراف سد شهر چایی نیز به دلیل منظره جذاب و چشم نوازش یکی از تفرجگاه های مهم این منطقه است. ماهیگیری در دریاچه زیبای سد شهر چایی در یکی از تفریحات محبوب ارومیه ای هاست. شنا کردن در این ممنوع بوده و امکان خطر غرق شدگی  در ان وجود دارد چرا که این سد اساس برای تامین آب شرب شهری طراحی شده است و هیچ امکانی برای شنا در نظر گرفته نشده است. قایقرانی نیز از دیگر فعالیت های رایج در این سد است. گاه اعضای تیم های ورزشی مختلف همانند روئینگ به انجام تمرینات در این سد می پردازند.