یکی از دلایل ماندگاری قلعه سب که آن را در لیست سالم ترین قلعه های دوران اسلامی قرار داده است، به کارگیری گیاه "توتری" در مصالحی است که در ساخت این قلعه ی خشتی به کار رفته است. استفاده از توتری سبب شده است که قلعه در برابر بارندگی های شدید و تگرگ ها بدون آسیب استوار بماند. سقف آن پوشیده از گز، تنه ی نخل خرما و شاخ و برگ هایش می باشد.

از قلعه ی سب با نام های دیگری همچون سیب و کلاسب نیز یاد می شود. سب در لغت به معنای " محلی با چشمه ساران فراوان" می باشد. این قلعه ی اسرارآمیز در دو طبقه احداث شده است و ارتفاع دیوار های آن به بیش از 30 متر می رسد. بخش شاه نشین آن که در قدیم متشکل از حصاری با 14 برج و 4 ارگ بوده است، مرتفع تر از بخش های دیگر قلعه است و در قسمت فوقانی آن واقع شده است. این برج ها که در قدیم جنبه نگهبانی و محافظت داشته اند، در طی جنگ های متعدد از بین رفته اند. پلان قلعه مستطیلی با طول 36 متر و عرض 25 متر می باشد. با افزایش ارتفاع از حجم بنا کاسته شده است،  که خود نیز سبب ایستایی قلعه شده است.

در های زیبای منبت کاری و لوله های سفالی هادی آب به قدری زیباست که گردشگران از دیدن آن ها بسیار لذت می برند. چاه آب شیرین واقع در مرکز قلعه خود نیز بر زیبایی قلعه می افزاید. از قلعه های معروف دیگر این شهر میتوان به قلعه دِزٌک سراوان اشاره کرد که به شما پیشنهاد میکنم از این مکان هم دیدن فرمایید.

قلعه سب سراوان

جهت رسیدین به این قلعه ی باشکوه در گام اول سفر خود را به استان زیبای سیستان و بلوچستان آغاز کنید، سپس به شهرستان سراوان رفته و در بخش سب و سوران پس از رسیدن به روستای سب این بلند قامت زیبا را مشاهده خواهید کرد.باگردشگری724 همراه ما باشید که به مناطق زیبای دیگر شهر سراوان دیدن کنیم.