سیاهکشان

روستای سیاهکشان را می توان یکی دیگر از سرسبزیهای روح بخش طبیعت کم نظیر شمال کشورمان  نامید که با رنگ آمیزی مجذوب کننده ای در هم آمیخته شده اند.

این روستای زیبا و دیدنی از توابع شهرستان رودسر است که در ۲۵ کیلومتری جنوب بخش رحیم آباد در ناحیه کوهپایه‌ای منطقه اشکورات سفلی در استان گیلان  قرار دارد.

جالب آنکه رودخانه پلرود با گذر از وسط این روستا آن را به دو قسمت تقسیم می‌کند که از طریق پلی به هم وصل می‌شوند، در تقسیمات کشوری قسمت شرقی رودخانه «سیاهکشان» و قسمت غربی آن «نیلو پردسر» نامیده شده است؛ که در مجموع به نام سیاهکشان شناخته شده‌اند.

قسمتهای شرقی و غربی رودخانه هم خود به دو قسمت بالا محله (جٌر محله) و پایین محله (جیر محله) تقسیم شده‌اند.

 

  • جمعیت و شغل مردم روستای سیاهکشان :

جمیعت این روستای بکر و دیدنی فقط ۸۰ نفر است که در حال حاضر فقط ۳۸ نفر در آن سکونت دارند و بقیه به خصوص جوانان بعلت تحصیلات، کار و ازدواج به شهرهای استان‌های گیلان، مازندران، تهران و .. مهاجرت کرده‌اند. 12 خانه یا خانوار در روستای سیاهکشان وجود دارد که ۷ عدد آن در قسمت شرقی و ۵ عدد در قسمت غربی رودخانه واقع شده اند. از دوران قدیم کشاورزی و دامپروری شغل مردم این روستا بوده که به تازگی پرورش مرغ و ماهی نیز به فعالیتهای آنان اضافه شده است.

 

  • جاذبه گردشگری روستا :

چشمه ی آب معدنی که در فاصله ۱ کیلومتری جنوب روستا (به سمت روستای دیورود) وجود دارد و دارای خاصیت درمانی برای درد معده است؛ از جاذبه های ارزشمند و قابل توجه این روستا بشمار می رود و افراد زیادی برای مصرف آن از مناطق اطراف به آنجا می‌روند.

جاذبه ی دیگر این روستا که ارزش تاریخی دارد، راه قدیمی رحیم آباد به اشکورات (چارودار راه) است که از کنار رودخانه پلرود در وسط روستا عبور می کند و دیواره ی صخره‌ای پلام در غرب روستا تا سیاهکشان و دست نوشته‌های باقی مانده از دوران قدیم بر روی این صخره‌های قابل توجه می‌باشد.

همچنین محوطه ی حور محله ی سیاهکشان جاذبه دیگری است که مربوط به دوران های تاریخی پس از اسلام بوده و این اثر با شمارهٔ ثبت ۱۰۹۸۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۸۲ به ثبت رسیده‌است.

 

به امید آنکه روزی ایران گردیمان را کامل کنیم که ایران ما پر از زیبایی های بی نظیر است .laugh

منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم...