دریاچه پریشان یکی از مهم ترین دریاچه ها و تالاب های جنوب کشور در استان فارس است که در شهرستان سرسبز و زیبای کازرون قرار دارد. این دریاچه زیبا که با نام­ های مور و فامور نیز شناخته می شود بخشی از منطقه وسیع حفاظت شده ارژن و پریشان است که در زبان محلیان منطقه پیرشون نامیده می شود. این دریاچه یکی از بزرگترین دریاچه های آب شیرین در ایران و منطقه خاورمیانه است که چیزی بالغ بر 4300 هکتار وسعت دارد. این دریاچه در فهرست تالاب های بین المللی نیز به ثبت رسیده و یکی از زیستگاه های مهم کشور است. همین امر سبب شده تا این دریاچه به عنوان یک منطقه حفاظت شده اعلام شود. دریاچه پریشان نیز به سبب آب شیرین خود یکی از زیستگا ههای مناسب پرندگان مهاجر از سرزمین های سردسیر است.

خشکسالی های اخیر سبب شده بود تا این دریاچه نیز در معرض خشکی کامل قرار بگیرد. برداشت های بی رویه، کمبود بارش و حفر چاه های غیرمجاز از مهم ترین عوامل خشکی این دریاچه باشکوه بودند اما خوشبختانه بارندگی های فروردین 98 جان دوباره ای به این تالاب و دریاچه مهم بخشید و توانست تا اندازه ای آن را سیراب کند. یکی از جذابیت های بصری این دریاچه احاطه شدن آن در حصار کوههای مرتفع زاگرس است که چشم انداز بسیار زیبایی را ایجاد کرده است. در اطراف دریاچه نیز روستاهای متعددی قرار دارد. اطراف دریاچه را نیزارهای شکوهمندی فرا گرفته است که متاسفانه بخش اعظمی از این نیزارها از بین رفته است.

دریاچه پریشان علاوه بر حضور 353 نوع از پرندگان مهاجر و ساکن دارای لاک پشت ها و  ماهی های بومی به نام های زردک، سرخه، زبرک و ماهی های غیربومی همانند ماهی کپور است که در چند دهه گذشته به این تالاب آورده شده است اگرچه خشکسالی های اخیر سبب از بین رفتن بسیاری از این جانداران ساکن پریشان شد. در روزهای پرآبی دریاچه در حدود 2 متر عمق داشته و در بخش های عمیق تر نیز ارتفاع آن به حدود 5 متر نیز می رسید. آب ورودی این دریاچه از جوشش چشمه های بستر آن و آب های حاصل از چشمه های مجاور در دشت فامور و یا ارژن و یا بارش های فصلی و جریان آب های جیان یافته از کوه های مجاور دریاچه تامین می شود. دریاچه پریشان در 15 کیلومتری شهر کازرون قرار گرفته است.