خانه بروجردی ها یکی از زیباترین خانه های تاریخی کاشان است که در محله تاریخی سلطان امیر احمد واقع شده است. خانه بروجردی ها متعلق به فردی به نام سید حسن نطنزی و از اهالی نطنز و ساکن کاشان بوده است اما به سبب اینکه وی مراودات تجاری بسیاری با بروجرد داشته است وی را به نام سید حسن بروجردی شناخته و خانه نیز به همین نام شهرت یافته است. این خانه وسیع با زیربنای 3000 متری به مانند تمام خانه های ایرانی از دو بخش اندرونی و بیرونی تشکیل یافته است. معمار این بنای فاخر و بسیار زیبا استاد علی مریم کاشی است که از وی چند اثر فاخر نیز به یادگار مانده است. درب ورودی خانه با هنر زمودگری آراسته شده است. با عبور از درب وارد هشتی ورودی می شوید. یک راه از هشتی شما را به اندرونی و راه دیگر به بیرونی عمارت می رساند.

هشتی عمارت نیز به وسیله مقرنس کاری های بسیار زیبا و هنر گچ بری و نقاشی آراسته شده است که نشان از متمول بودن صاحب خانه دارد. با عبور از دالان و چند پله به حیاط مرکزی عمارت وارد می شوید. در این حیاط وسیع حوضی بسیار زیبا و مستطیل شکل در مرکز آن قرار گرفته است. در چهار طرف حیاط مرکزی اتاق ها و ایوان های زیبایی قرار گرفته اند. یکی از ویژگی های این خانه ی زیبا بادگیرهای استثنایی آن است که نمای بسیار زیبایی از حیاط عمارت دارند. و درست بر بالای ایوان تابستان نشین زیبای عمارت تعبیه شده اند. داخل این ایوان با تاجی زیبا با نقوش برجسته قوری و سماور و با ستون های بلند و گچ بری شده با آیینه کاری و گچ بری آراسته شده است. در این ایوان نقاشی های بسیار زیبایی به چشم می خورد و گفته شده که نقاشی این عمارت کار دست استادان به نام نقاشی محمد غفاری ملقب به کمال المک و میرزا ابوالحسن غفاری ملقب به صنیع الملک است. بعد از ایوان تابستان نشین یک تالار بسیار زیبا با نورگیرهای فراوان قرار دارد که زیباترین بخش عمارت است.

تالار سرپوشیده این عمارت با نقاشی هایی بسیار زیبا با انواع مضامین، گچ بری های بدیع، آیینه کاری های ظریف و درب های منبت کاری آراسته شده و طبقه پایین آن متعلق به مردان و طبقه بالا متعلق به زنان است و در ضلع جنوبی قرار گرفته است. سقف این تالار زیبا با طرح یک فرش تزئین شده است و عین همان طرح در قالب فرشی دستبافت کف تالار را مفروش می کرده است. مقرنس کاری ها و گچ بری های سقف در ترکیب با نورگیرها طرحی رویایی بر سقف درانداخته اند. علاوه بر تالار و ایوان تابستانه در بیرونی عمارت بخش هایی همچون  سه دری، پنج دری، شاه نشین، مهتابی و در ضلع شمالی بخش زمستان نشین بنا و اتاق های آفتاب گیر و همچنین زیرزمین عمارت قرار گرفته است. اگر چه این بنا همکف به نظر می رسد اما از سه طبقه تشکیل شده است. ایجاد طبقات در داخل زمین با توجه به گرمای هوای کاشان تدبیر هوشمندانه معماران آن دوران بوده است.

بخش اندرونی عمارت با ورود به حیاط مرکزی این بخش آغاز می شود. در این بخش از بنا نیز تالاری فاخر به با تزئینات زیبای گچبری و آیینه کاری به چشم می خورد. در اطراف این شاه نشین یا تالار اتاق هایی به نام گوشواره واقع شده اند.در این قسمت نیز تالار در ضلع جنوبی بنا شده است. در این بخش نیز اتاق های 5 دری، سه دری، اتاق های آفتاب گیر، صندوق خانه و همچنین زیرزمینی بزرگ به چشم میخورد. همسر سید حسن نطنزی دختر خاندان طباطبایی بود که صاحب خانه تاریخی طباطبایی در همان خیابان علوی هستند. شرط ازدواج دختر خاندان طباطبایی داشتن خانه ای درخور برای عروس بود. سید حسن نیز خانه ای شکوهمند که حتی از خانه طباطبای ها نیز زیباتر بود ساخت و البته ساخت آن چیزی در حدود 9 سال و آراستن آن نیز به همان اندازه زمان برد. این عمارت هم اکنون محل سازمان میراث فرهنگی کاشان است.