جنگل الیمستان در نهایت شگفتی مملو از مناظر شکوهمندی است که در هیچ جای دنیا نمی‌توان نظیر آن را یافت. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که، چرا جنگل الیمستان ان قدر نام آشنا در بین طبیعت دوستان است؟ و یا چه چیزی جنگل الیمستان را از تمامی جنگل های دنیا متمایز کرده است؟ برای پاسخ به این پرسش ها درموردجنگل الیمستان، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

جنگل الیمستان کجاست؟

جنگل الیمستان، در شهرستان آمل، 20 کیلومتری جاده هراز واقع شده است. و وسعت بسیار زیادی از خاک ایران را به خود اختصاص داده است. به طوری که کوه دماوند تا بخشی از دریای خزر را در بر گرفته است و با تنوع گوناگون گیاهی جلوه هایی زیبایی را از طبیعت به نمایش می گذارد.

جنگل الیمستان در بهار

سایر دیدنی های مسیر جنگل الیمستان امل

جنگل الیمستان سراسر با زیبایی هایی خاص و محصورکننده عجین شده است، که هنگام قدم زدن در بین درختان و گل های رنگارنگ در فصل بهار خاطره ای به یادماندنی را برای هر فردی رقم می زند. اما معروف ترین دیدنی های جنگل الیمستان درختان بیشمار الیما هستند و نام جنگل را از روی درختان الیما گذاشته اند.

قله های جنگل الیمستان

 از سایر دیدنی های مسیر جنگل الیمستان آمل می‌توان به قله دماوند اشاره کرد که مقصد اکثر کوهنوردان است. اگرچه رسیدن به قله لذت وصف ناپذیری دارد اما مسیر جنگل الیمستان امل تا قله با سرسبزی چشم نوازی پوشیده شده است و برای هرکسی که در این راه قدم میگذارد بسیار جالب و آرام بخش خواهد بود.
در این حوالی قله‌ای دیگری هم وجود دارد که به قله الیمستان شهره است. این قله که از زیباترین جاهای دیدنی جنگل الیمستان به شمار می رود 2510 متر ارتفاع دارد و برای صعود کوهنوردان زیادی را به خود جذب میکند. و کوهنوردان در نقطه ای از کوه الیمستان به جایی حیرت انگیز می رسند که لذت بردن از تماشای آن ساعت ها زمان می برد. این نقطه از کوه محل برخورد دو شهاب سنگ بوده است که حفره هایی را به عمق 10 متر ایجاد کرده است. اما این حفره ها برای ساکنین روستا یادآور داستان افسانه ای از رستم شاهنامه است که بعد از رسیدن به این کوه، زانو می زند و از آب دریا می نوشد. وبه جای پای رستم مشهور است. و قله الیمستان  را در کنار سرسبزی و گل های فراوان  دیدنی ترین جای جنگل الیمستان کرده است.  قله ی زیبای الیمستان که در بهار سبزپوش و در زمستان  هم با بارش برف سنگین سفید پوش می شود و راه را برای صعود سخت و طاقت فرسا می کند.

سایر دیدنی های جنگل الیمستان

هنگام قدم زدن در جنگل الیمستان تمام دیدنی های این جنگل افسانه را مشاهده خواهید کرد و شواهد تغییر آب و هوا در نواحی مختلف جنگل خواهید بود این تغییر هوایی بر اثر تغییر اختلاف سطح به وجود می آید و این اختلاف سطح شامل پرچین، گلزار، دشت و مرتفع می شود که گیاهان خاص و ویژه ای را در خود جای داده اند. به طوری که در هیچ جای دیگری از جنگل رشد نمی کند همچنین در طول مسیر حرکت خود، برکه هایی را خواهید دید که حیوانات آبی زیادی در آن ها زندگی می کنند و برای عکاسی بسیار مناسب هستند.

امامزاده قاسم

 امامزاده قاسم که در بین اهالی روستا از احترام و اهمیت بالایی برخوردار است، برای گردشگران و کوهنوردان مکانی امن برای استراحت و چادرزدن می باشد.



روستای اطراف جنگل

 در اطراف جنگل روستایی وجود دارد که لهاش نامیده می شود که به دلیل نزدیکی به جنگل الیمستان از ارتفاع یکنواختی با جنگل برخوردار است و آب و هوایی کوهستانی دارد. مردم این روستای زیبا به کار کشاورزی و دامداری مشغول هستند و بانوان هم به کارهای هنری از قبیل تولید صنایع دستی و شال بافی می پردازند این روستا هم همانند جنگل الیمستان از زیبایی های چشم گیری برخوردار است و پیشنهاد می شود حتما از آن دیدن کنید و از تولیدات ارگانیک این روستا بهره ببرید.

 

منطقه بکرقلاردن

این منطقه در اردیبهشت ماه مملو از گیاهان گل گاوزبان و زی زا می شود و ساکنین روستا بعد از طی دو ساعت به این منطقه می رسند. در این جا یک قلعه قدیمی و یگ گاوسرا وجود دارد که برای استراحت چوپانان می باشد و در یک کیلومتری آن منطقه دیگری به نام سجمون استکه چشمه های زیادی دارد و چوپانان برای رفع تشنگی گله هایشان به آنجا می روند.

ادرس جنگل الیمستان

از هرجایی قصد رفتن به جنگل را داشته باشید باید در ابتدا به جاده هراز بروید و با دیدن تابلوی امامزاده قاسم وارد جاده فرعی در سمت راست بشوید و بعد از طی مسافت کمی به یک دو راهی می رسید که باید مسیر سمت چپ را انتخاب کنید . این مسیر فرعی کاملا ماشین رو و آسفالته است اما کمی پیچ و خم دارد که باید در حدود 7 کیلومتری را طی کنید تا به روستای توریستی لهاش برسید و بعد از طی 5 کیلومتر به روستای الیمستان و در نهایت به جنگل می رسید.

 

بهترین فصل برای بازدید از جنگل الیمستان

از آن جایی که جنگل در ارتفاع بالایی از سطح دریا قرار دارد هوای کوهستانی دارد و در بهار و تابستان از هوایی خنک و دلچسبی برخوردار است و در پاییز و زمستان هم هوایی سرد و برفی دارد پس اگر قصد بازدید از این جنگل محصورکننده را دارید، بهتر است در شش ماه اول سال از آن بازدید کنید ولی برای کوهنوردانی که به منظور صعود به جنگل می آیند لازم است اطلاعات هواشناسی را بررسی کنند تا به مشکلی نخورند.

 

فاصله تهران تا جنگل الیمستان

فاصله تهران تا جنگل، در 140 کیلومتری جاده هراز و فاصله آمل تا جنگل در 20 کیلومتری جاده هراز است.

 

جنگل الیمستان در پاییز

جنگل الیمستان در پاییز با برگ های رنگارنگ درختان پوشیده می شود و طبیعت آن جلوه‌ی دیگری را به خود می بخشد البته هوا در این موقع از سال رو به خنکی می رود و بارش های زیادی هم در آنجا اتفاق می افتد.

جنگل الیمستان در پاییز

در این مقاله به معرفی و آشنایی با جنگل الیمستان پرداختم و جاذبه های گردشگری منطقه را معرفی کردیم. در ادامه می توانید برای مطالعه بیشتر با جاهای دیدنی آمل که جنگل الیمستان تنها یکی از این جاذبه های گردشگری بوده است آشنا شوید و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سفر خوبی را برای شما آرزومندیم