تالاب قوری گل یکی از زیباترین و مهم ترین تالاب های استان آذربایجان شرقی است که در نزدیکی روستای یوسف آباد از توابع شهر بستان آباد قرار دارد. فاصله تالاب از بستان آباد 15 کیلومتر و از تبریز 45 کیلومتر است. این تالاب زیبا در مسیر جاده ترانزیتی و پرتردد تبریز به بستان آباد قرار گرفته و گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب می کند. مساحت تالار در حدود 16 کیلومتر مربع بوده و عمیق ترین نقطه دریاچه 13 متری ارتفاع دارد. این تالاب زیبا در سال 1354 ه.ش و در کنفرانس بین المللی تالاب ها در شهر رامسر به عنوان یک تالاب بین المللی مهم به ثبت رسید. در سال 1373 ه.ش نیز به سبب اهمیت اکوسیستم این تالاب منطقه قوری گل به عنوان منطقه شکارممنوع اعلام شد.

تالاب قوری گل در ردیف آب ­های راکد قرار می گیرد که هیچ خروجی ندارد. این تالاب در دامنه کوه های بسیار زیبای شبلی قرار گرفته است. آب های جریان یافته در دامنه شبلی که ناشی از بارش های فصلی و ذوب شدن برف های زمستانه است یکی از مهم ترین منابع تامین آب این تالاب زیباست. چندین چشمه جوشان هم در کف تالار قرار دارد. این تالار جزو معدود تالارهای آب شیرین است و خوشبختانه در تمام فصول سال پر آب است. از دلایل اصلی به خطر افتادن تالاب قوری گل  می توان به خشکسالی های اخیر و برداشت بی رویه آب از تالاب قوری گل برای کشاورزی و آبیاری مزاره و زمین های اطراف اشاره کرد. این تالاب زیبا همه ساله به دلیل آب و هوای معتدل تابستانه خود پذیرای پرندگان مهاجر بسیاری است که آن را در ردیف زیستگاه­ های بسیار مهم قرار می دهد.

ازمیان 92 گونه پرنده ساکن در تالاب قوری گل می توان به اردک بلوطی، اردک سرسفید و اردک مرمری و از پستانداران و خزندگان ساکن در حوزه تالاب می توان به جونده ای به نام جربیل، موش صحرایی، سمور سنگی و ... اشاره کرد. تنها موجود آبزی داخل تالاب نیز نوعی ماهی کپور است. به طور کلی 111 گونه جانوری در اطراف این تالاب زندگی می کنند. این تالاب از پوشش گیاهی بسیار متنوعی برخوردار است و منظره گیاهان شناور در داخل تالاب همانند قوشاب شاخه ای و آلاله آبی از زیباترین چشم اندازهای این تالاب زیباست. اطراف تالاب نیز با مراتع و دشت های وسیع سرسبز و مزارع و کشتزارهای وسیع و چشم نواز آراسته شده است. سالها قبل این مکان محل مهاجرت قوچ های ارمنی بود که متاسفانه به دلیل ساخت و سازهای صورت گرفته دیگر اثری از این حیوانات زیبا در منطقه قوری گل به چشم نمی خورد.

قوری در زبان ترکی به معنای خشک و گول به معنای استخر و یا گودال پر از آب است. برخی دیگر از نام های این تالاب قویی گل به معنای گودال عمیق و دوری گول به معنای گودالی با آب شفاف و رقیق است.