تالاب درگه سنگی که در بین مردمان بومی منطقه با نام تالاب سیران یا سیران گولی نیز شناخته می شود یکی از نوزده تالاب فصلی و دائمی شهرستان نقده در استان آذربایجان غربی است. این تالاب دائمی در فاصله 20 کیلومتری از شهر نقده و در ضلع جنوبی دریاچه ارومیه قرار گرفته است. تالاب درگه سنگی در ردیف تالاب های بین المللی شهرستان نقده قرار دارد و در مسیر جاده ارومیه به مهاباد واقع شده است. پس از رسیدن به سه راهی محمدیار مسیر خاکی شما را به روستای درگه سنگی و در نهایت تالاب درگه سنگی می رساند. آب مورد نیاز این تالاب زیبا و وسیع توسط روان آب های فصلی، نهرهای جدا شده از رودخانه گدارچایی،  دو چشمه زیرزمینی آب شورکنار تالاب و همچنین بارندگی های فصلی تامین می شود.

این جاذبه نزدیک را از دست ندهید : تالاب سولدوز نقده ارومیه

 این تالاب در مجاورت روستای زیبای درگه سنگی قرار گرفته است. اطراف تالاب را زمین های مملو از چمن زار و اغلب پست و شور فرا گرفته اند. مساحت این تالاب در حدود 350 هکتار است که در فصول پرآب با زیرآب رفتن اراضی پست اطراف به 750 هکتار و بیشتر افزایش پیدا می کند. کوه های بلند سنگی نیز در جانب دیگر این تالاب قرار گرفته اند که در مجاورت تالاب چشم انداز زیبایی را بوجود آورده است.  بر روی تالاب زیبای درگه سنگی گونه های مختلف از گیاهان شناور به چشم می خورد که منظره زیبایی را بوجود آورده است. پوشش گیاهی نی نیز در اطراف این تالاب به وفور به چشم می خورد. این تالاب سرشار از جانداران بی مهره و فیتو پلانکتون هاست که منبع غذایی عالی برای پرندگان محسوب می شود.

چنگر، مرغابی ها، اردک سرسفید، میش مرغ و فلامینگوها از جمله پرندگان ساکن در این تالاب زیبا و وسیع هستند که اغلب به لانه گذاری و زاد و ولد در این تالاب بین المللی می پردازند. این تالاب در فصول بهار و پاییز پذیرای پرندگان مهاجر بسیاری است به طوری که بیش از بیست هزار پرنده آبزی و کنار آبزی هر ساله در این تالاب به چشم می خورند. متاسفانه در خشک سالی های چند سال اخیر تالاب درگه سنگی نیز بی نصیب نمانده و به دلیل گرمای بی سابقه هوا و تبخیر آب و نداشتن آب کافی به طور کامل در فصل تابستان خشک می شد اما با تامین حق آبه این تالاب هم اکنون این تالاب از وضعیت بسیار مناسبی برخوردار است.