باغ دلگشا شیراز

یکی از کهن ترین باغ های شیراز باغ زیبای دلگشا است. باغ دلگشا فراز و نشیب های زیادی را طی سالیان دراز پشت سر گذاشته و بار ها خراب و از نو ساخته شده است و شخصیت های مختلفی در آن زندگی کرده است. از تاریخ ساخت و قدمت آن در جایی سخنی گفته نشده اما بر اساس شواهد و کهن دژ (تپه ای روبروی باغ دلگشا) که آثاری از دوره ساسانی در آن دیده شده قدمت باغ دلگشا را به آن زمان نسبت می دهند.

این جاذبه نزدیک را از دست ندهید : آرامگاه سعدی

نخستین عمارت کلاه فرهنگی که امروزه به موزه تبدیل شده در میان باغ بنا شده است. شیراز یادآور سرسبزی و سرزندگی است این ویژگی در تک تک باغ ها حس می شود. شیراز با اینکه بارش زیادی ندارد و از رودخانه های پر آب دور است اما اندیشه و هنر معماران آن زمان به صورتی بوده که باغ ها را در مسیر قنات های  قدیمی و آب های زیر زمینی می ساختند تا زندگی جاوید به درختان ببخشند. 3000 درخت نارنج با شکوفه های معطر بهارنارنجش در باغ دلگشا از این قاعده مستثنا نیستند.

باغ دلگشا شیراز

ساختمان فعلی عمارت کلاه فرنگی در سال 1336 توسط نواب رضا قلی میرزا  در سه طبقه ساخته شد؛ داخل بنا در طول دوره های مختلف و به دستور افراد مختلف که در این مکان سکونت داشتند، با آینه کاری، نقاشی گل وبوته، گچبری و درب های چوبی (از جنس ساروج) منبت کاری شده آراسته شد. دلگشا نخستین نمونه باغ به سبک ایرانی است که در آخرین دوره دختر قوام الملک در آن زندگی می کرد و پس از آن در سال 1348 شهرداری شیراز دست به کار شد و باغ دلگشا را از دختر قوام الملک خریداری کرد. 8 سال بعد یعنی در سال 1356شهرداری تصمیم بازسازی عمارت را گرفت و در همان زمان بود که دیوار آجری دور تا دور باغ کشید.

جاذبه دیدنی نزدیک به شما : آرامگاه حافظ

دلگشا با ابعاد 360متر در 160متر با وسعت نزدیک به 6 هکتار درختانی مانند: نارنج، گردو، کاج، پرتقال، نخل، سرو، ارغوان و دیگر درختان تزئینی را در خود جای داده است. اواخر فروردین تا اواسط اردیبهشت ماه فصل شکوفه دادن درختان نارنج (بهار نارنج) است که لذت قدم زدن را دو چندان می کند؛ همچنین نور پردازی های داخل محوطه شب رویایی را رقم خواهد زد. کمی جلوتر از عمارت کلاه فرنگی حوض 8 ضلعی با کاشی کاری های آبی رنگ است که آب زلال و خنک تمامی جوی هایی که از اطراف باغ جاری است را در دل خود می ریزد.

پس از تغییر کاربری ساختمان به موزه در طبقه اول موزه سکه های باستانی از 2دریکی هخامنشی گرفته تا اسکناس های دوره پهلوی همچنین قرآن نفیس نوشته شده بر پوست آهو که متعلق به دوره سلجوقی است نگهداری می شود؛ در کناراین اشیاء باارزش ظروف قدیمی، تابلوفرش، لباس، کبریت، نقشه ایران در دوره های مختلف، دوچرخه های قدیمی و... وجود دارد. در طبقه دیگر کلکسیونی از رادیوهای عجیبی است که بواسطه نفت می توان از آن استفاده کرد. دیدن این موزه با این تنوع تماشایی و وسوسه برانگیز است.

باغ دلگشا شیراز

باغ دل انگیز دلگشا به لحاظ ظاهری تصویری از باغ ارم و جهان نما را در ذهن بازدیدکننده تداعی می کند؛ در شمال شرقی شهر شیراز، بلوار بوستان در منطقه سعدیه جنوبی، خیابان نارنجستان واقع شده است. آرامگاه سعدی با فاصله کمی (حدود 700 متر) و مدت زمان کوتاهی (حدود10دقیقه) در نزدیکی باغ دلگشا واقع شده که پس از بازدید این مکان می توانید به سعدیه مراجعه کنید. دلگشا در هفتمین روز از هفتمین ماه سال 1381 با شماره 912 ثبت فهرست آثار ملی شد.

سفر خوبی را برای شما آرزومندیم