یکی از بناهای تاریخی شهر کازرون بازار بزرگ و قدیمی این شهر تاریخی است. این بازار وسیع در مرکز شهر کازرون و در میدان شهدا قرار گرفته است. بازار کازرون در طول تاریخی یکی از پرشورترین و وسیع ترین بازارهای ایران بوده است به طوری که در برخی منابع تاریخی در قرون چهارم و پنجم هجری قمری از محله ای به نام بازار در کازرون نام برده شده است. این بازار دارای بخش های مختلفی بوده و از وسعت بسیاری هم برخوردار بوده است به طوری که از کارگاه های تولید فرش دستبافت گرفته تا مسگری ­ها، رویگری­ ها، زرگری، آهنگری­ ها، آسیاب­، عطاری ها، خیاطی ها، بزازی ها، خرازی ها، تولدی کلاه نمدی تا مراکز پخت حلوا و مسقطی وجود داشته است.

در داخل محله بازار قهوه خانه ها، کله پزی ها، کبابی ها، آش فروشی ها و ... نیز حضور داشته اند و همین امر سبب می شده تا بسیاری از روستاییان اطراف نیز با وجود تنوع بالای کالاهای فروشی در بازار برای فروش محصولاتشان به این بازار بزرگ و تاریخی بیایند. اما به نظر می رسد پایه اولیه بازار این شهر آن هم به شکل امروزی اش در دوره صفویه گذاشته شده است و حجره ها و مغازه های متعددی در بازار ساخته می شود. در کنار این حجره ها مساجد، حمام ها و کاروانسراهای مختلف نیز حضور داشته اند. یکی از قدیمی ترین بخش های بازار مسجدی قدیمی بازار است که بنای اولیه آن به قرن هفتم هجری باز می گردد.

بخش های متاخرتر بازار در دوره قاجار ساخته شده است به طوری که بخش های ساخته شده در آن دوران هنوز هم فعال هستند و قلب اقتصادی شهر کازرون را تشکیل می دهند. این بازار از بازارهای کوچک تری تشکیل شده است به گونه ای که همگی زیر مجموعه بازار بزرگ و قدیمی کازرون به حساب می آیند. بازار امام خمینی، بازار تاریخی شاه حمزه به یادگار مانده از دوره صفویه ، بازار ابافتح، بازار برادران، بازار مخی، بازار نمد مال ها و راسته های متعددی همچون  طلافروشان، راسته لباس فروشان و ... راسته ها و بازارهای متعدد تشکیل دهنده بازار کازرون هستند. این بازار دارای ورودی های متعددی است که نشان از وسعت این بازار قدیمی دارد. بخش های مختلف بازار نیز دارای معماری های متفاوتی است به گونه ای که در بعضی قسمت ها با سقف های بلند و طاق های پی در پی روبرو می شوید. سه قسمت از بازار تاریخی کازرون یعنی بازار شاه حمزه، بازار برادران و بازار ابافتح در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده اند.