بازار بزرگ اصفهان یکی از قدیمی ترین و بزرگترین بازارهای ایران است. قسمتی از این بازار که از شهرت بیشتری برخوردار است بازار قیصریه یا بازار شاهی نامیده می شود. سردر زیبای قیصریه در میدان امام شما را به بازار قیصریه می رساند. این سر در زیبا یادگاری از عهد صفوی است و ساخت آن در سال 1029 ه.ق به پایان رسیده است.  این سردر به واسطه د اشتن نقاشی هایی شکوهمند و بسیار زیبا از صحنه های رزم شاه عباس، شکارگاه و صحنه هایی از حضور اروپاییان شهره است و به همین دلیل این بازار را برخی گردشگران و سیاحان نگارخانه سرپوشیده نامیده اند. بنای بازار شاهی توسط استادعلی اکبر اصفهانی و به فرمان شاه عباس اول احداث شده است.

از این جاذبه نزدیک دیدن کنید : بازار اصفهان 

 مقرنس کاری های زیبا و نقاشی و کاشی کاری های نفیس این سردر تاریخی را بسیار جذاب تر کرده است. بازار در انتها به میدان عتیق یا کهنه می­رسد و انگار پلی بین اصفهان سلجوقی و اصفهان صفوی است و در انتها به بازار چیت سازها منتهی می شود. این بازار یکی از شکوهمندترین بازارهای دوران صفویه بوده است و در اغلب سفرنامه ها از این بازار باشکوه و خرید و فروش پارچه های گران قیمت و سنگ های قیمتی نیز سخن به میان آمده است. قیصریه در فرهنگ ایرانی به مکان هایی که با طرح قبلی و نظام اصولی با معماری چشم نواز ساخته شده اطلاق می گردد. بازار قیصریه اصفهان راسته ای دو طبقه با طول 150 متر و به صورت کاملا مسقف است.

طبقات بالا راسته بازار مربوط به امور دفتری و طبقات پایین در اختیار حجره ها و مغازه های مختلف است. بر روی سقف گنبدهایی تعبیه شده است و در انتهای گنبدها نورگیرهایی برای تامین روشنایی و تهویه هوا در نظر گرفته شده است. این بازار زیبا چهارسویی بسیار چشم نواز با طاقی گنبدی دارد که در دو طبقه بنا شده و با اشکالی هندسی آراسته شده است. چهار سو از جنوب به بازار شاهی، از شمال به تیمچه ضرابخانه و از شرق به ضرابخانه سلطنتی منتهی می شده است. ضرابخانه هم اکنون به عنوان بانک مشغول به کار است. در غرب چهار سو کاروانسرای شاهی قرار دارد و به دستور شاه عباس ساخته شده است. این کاروانسرا هشت ضلعی هم اکنون در میان بازاریان به عنوان سرای ملک التجار شهره است و به عنوان انبار کالاهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. تیمچه ضراب خانه یکی از بخش های بازار قیصریه است که هم اکنون به فروش زیورآلات و همچنین صنایع دستی نفیس اصفهان مشغول است.