امام زاده زیدالکبیر(ع) که در بین اهالی ابهر به شاهزاده زید نیز شهره است، یکی از چند بقعه متبرکه این شهر است که در میدانی به همین نام قرار دارد. نسب این امام زاده بزرگوار بر طبق اسناد موجود به حضرت علی(ع) می رسد. بنای امامزاده یک سره از آجر ساخته شده و یک گنبد زیبا و منحصربفرد بر فراز آن قرار گرفته است. با نگاهی به نمای بیرون، بقعه به صورت یک بنای مستطیل شکل است که یکی از اضلاع کوچک آن دارای دو قوس هلالی است که شکل کلی مستطیل را تغییر داده است. دور تا دور بنا را پنجره ها و درب های فلزی آبی رنگ فرا گرفته اند.

از این جاذبه نزدیک دیدن کنید : سد کینه ورس ابهر

زیباترین بخش نمای بیرونی گنبدی مخروطی شکل است که دارای پایه ای استوانه ای و بلند است. این گنبد خاص و مرتفع دو جداره است و با کاشی کاری های زرد، آبی و فیروزه ای به طرز زیبایی آراسته شده است. این گنبد منحصربفرد که بیشتر بر فراز آرامگاهها به چشم می خورد در این منطقه بسیار کم نظیر است که در قرن سوم هجری در معماری ایرانی رواج یافته است. پایه یا گلویی گنبد نیز با تکنیک آجرچینی و یک نوار کاشی کاری شده زیبا آراسته شده و چشم نواز است. دو ایوان نیزبه صورت قرینه در دو قوس قرار گرفته اند که سقف آن ها با آجرچینی تزیین شده و نمای زیبایی را ایجاد کرده اند.

این بقعه متبرکه از دو بخش تشکیل شده است. بخش اصلی که مقبره در آن قرار دارد و بخشی دیگر که  شبستان بناست. قسمت اصلی آرامگاه با یک ورودی مستقیم بعداز عبور از هشتی قابل دسترس است. در وسط این قسمت مقبره قرار گرفته و یک ضریح زیبا و کوچک بر روی آن قرار گرفته است. ضریح قدیمی چوبی بوده و بر طبق کتیبه موجود بر روی آن در سال 755 ه.ق ساخته شده است. گنبد نیز بر فراز مقبره قرار گرفته و با گچبری های زیبا آراسته شده است. فضای این قسمت پر از طاق و تویزه است. یک جفت درب چوبی از جنس جوب چیت نیز در این بنا قرار دارد که بر طبق اشعار نقش بسته بر روی آن در سال 850 ه.ق ساخته شده است. به احتمال زیاد این بنا در همان سال بر روی مقبره احداث شده است و آرامگاه متعلق به قرن نهم هجری است.

یک سنگ سفید کوچک نیز در یکی از دیوارهای امام زاده نصب شده است که تاریخ 1075 هجری قمری را نشان می دهد و بنا در این تاریخ مورد مرمت قرار گرفته است. بخش بزرگتر این آرامگاه شبستانی با نام حسینیه حضرت رقیه است که در سال 1364ه. ش به دست مردم ساخته شده و به امامزاده محلق گشته است. این امام زاده در ابتدا در مرکز یک گورستان قرار داشته است که امروزه اثری از آن به چشم نمی خورد.