تکاب یکی از شهرستان های تاریخی استان آذربایجان غربی است که بیشتر با بنای باستانی آتشکده آذرگسب یا همان تخت سلیمان شناخته می شود. در اطراف این شهرستان کوچک و تاریخی جاذبه های طبیعی متعددی نیز به چشم می خورد که کمتر شناخته شده اند. آبشارهای دو قلو قینرجه یکی از همین جاذبه های طبیعی چشم نواز است که در فاصله پنجاه کیلومتری شمال شهر تکاب واقع شده است. این آبشار در نزدیکی روستای کوچک قینرجه که از توابع دهستان تاریخی تازه کند است واقع شده است. آبشار در دامنه کوه معروف بلقیس واقع شده است که مملو از حضور سنگ های آتشفشانی است و چیزی در حدود 3332 متر ارتفاع دارد.

دامنه کوه بلقیس را پوشش گیاهی مطلوبی در بر گرفته است که در مجاورت این آبشار مناظر چشم نوازی را بوجود آورده اند. کوه بلقیس به داشتن چشمه های آب معدنی متعدد نیز شهره است که در قسمت های مختلف دامنه اش به چشم می خورد. آبشار معروف قینرجه نیز در ضلع شمال غربی کوه بلقیس قرار گرفته است. آب شدن برف های ارتفاعات بالکاش و همچنین کوه بلقیس سبب به جریان افتادن رودخانه ای می شود که این رودخانه پس از طی مسافتی 17 کیلومتری در نهایت در این منطقه از ارتفاعی 10 متری به پایین می خزد و آبشار قینرجه را بوجود می آورد. این آبشار زیبا در ردیف آبشارهای فصلی قرار می گیرد و دبی آن نیز سه متر مکعب بر ثانیه است.

آب آبشار در غالب رودخانه ای پرآب به مسیر حرکت خود ادامه می دهد و از نزدیکی روستای قینرجه عبور می کند. آبشار قینرجه در فصل بهار به دلیل آب شدن برف ارتفاعات و بارندگی ها شکل گرفته و پرآب ترین روزهای خود را پشت سر می گذارد اما با شروع فصل گرم و کاهش بارندگی ها و آغاز کشاورزی اغلب آب این آبشار برای مصارف کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد و دیگر شاهد ریزش آبشار قینرجه به طراوت و شکوه بهار نیستیم. اما در فصول پاییز و زمستان بازهم آبشار  جان می گیرد و در بافت کوهستانی دامنه بلقیس و همچنین حضور درختان بلندبالا و کهن سال این منطقه چشم انداز زیبایی را ایجاد می کند.