آرامگاه خیام کجاست
آرامگاه حکیم ، ابوالفتح عمر بن خیام نیشابوری ، از جاهای دیدنی نیشابور در استان خراسان رضوی می باشد. این مکان که سالانه تعداد زیادی از دوستداران و گردشگران داخلی و خارجی از آن بازدید می کنند ، در جنوب شرقی شهر نیشابور ، انتهای خیابان خیام واقع قرار دارد.
مجموعه ، موزه و مقبره خیام یکی از باغ های دیدنی در ایران معاصر است و دارای مجموعه ای از کتابخانه ، موزه و مهمانسرا است. این مقبره در زمان وی در محله شادیاخ نیشابور ، نیم فرسخی نیشابور و در صحن امامزاده محروق ساخته شده است.
آرامگاه خیام مدفن "حکیم عمر خیام نیشابوری" بوده و در جنوب شرقی شهر نیشابور قرار گرفته است. حکیم عمر خیام،ستاره شناس، ریاضی دان، فیلسوف و رباعی سرای بزرگ ایرانی بود. البته جایگاه علمی خیام برتر از جایگاه ادبی او است و لقبش "حجه الحق" بود اما شهرتش بیشتر به واسطه ی نگارش رباعیاتش است که آوازه اش را جهانی کرد.
بنای یاد بود او در سال 1341 شمسی ساخته شد که توسط <<مهندس هوشنگ سیحون>> نقشه آن کشیده و طراحی شد. همچنین تندیسی از حکیم عمر خیام در فضای ورودی باغ نصب شده است.
مجموعه آرامگاه خیام
مجموعه ی خیام از کتابخانه، باغ، موزه و مهمانخانه تشکیل شده، می توان از باغ های بسیار دیدنی ایران این باغ را نام برد. آرامگاه خیام، به صورت یک ساختمان سنگی و سکویی مربعی احداث شده است. این آرامگاه در نزدیکی آرامگاه محمد محروق قرار دارد و از دو ایوان بالا و پایین و دیوار کوتاه سنگی از نوع سنگ خلج که در پیرامون قبر و روی قبر، با فاصله ی 3 یا 4 متر از دیوار بقعه قرار گرفته، تشکیل شده است؛ همچنین بر روی ستون سنگی ، یک رباعی با خط نستعلیق از ملک الشعرای بهار طراحی شده است.
معماری آرامگاه خیام
آرامگاه خیام که از جاهای تاریخی نیشابور می باشد از نظر معماری و ساخت یکی از مهمترین بناهایی است که در زمان خود ساخته شده است. این ساختار جادویی بر اساس اصول ریاضی و مثلثاتی خیامی محاسبه و طراحی شده است. سیر در دهلیزها و طاق ها و ایوان های آرامگاه سفری به دنیای معانی بی حد و حصر خیام است. مقبره حکیم عمر خیام در سال 1354 توسط وزارت فرهنگ و هنر با شماره 1175 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
موزه خیام
موزه خیام نیز در جوار آرامگاه عمر خیام در نیشابور واقع شده است. در سال 1376 ساخته شد و در 28 اردیبهشت 1379 بازگشایی شد و متعلق به دولت است. زمینه اصلی فعالیت حرفه ای این موزه ابزارها و ابزارهای مربوط به نجوم است. مجسمه حکیم عمر خیام نیشابوری در این موزه قرار دارد. موزه خیام از چهار بخش تشکیل شده است.
همچنين گردشگراني که از اين آرامگاه ديدن مي کنند مي توانند براي آشنايي بيشتر با جاذبه هاي نیشابور از آرامگاه عطار نیشابوری و آبشار گرینه نیشابور بازديد کنند.
باعث خوشحالي ماست اگر تجربياتتون از سفر به اين آرامگاه ديدني را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگزاريد.
سفر خوبي را براي شما آرزومنديم