آبشار سیمک کرمان
آبشارهای سیمک در ۳۵ کیلومتری شمال کرمان، در روستای کوهپایه قرار گرفتهاند و ارتفاع آنها از ۶ متر تا ۲۰ متر تغییر میکند. این ناحیه که از جمله جاهای دیدنی کرمان است، امکانات مناسبی از جمله اردوگاه دارد که باعث شده است که همواره مورد توجه کوهنوردان و صخره نوردان قرار گرفته است .
۱۳ آبشار موجود در سیمک آن را به یکی از دیدنی ترین و جذاب ترین جاذبه های طبیعی کرمان تبدیل کرده است که همواره پذیرای کوهنوردان و صخره نوردان است. در نظر داشته باشید که صعود به این آبشارها به تجهیزات و مهارت خاص نیاز دارد.در این منطقه اردوگاهی زیر نظر آموزش و پرورش تاسیس شده است که پذیرای گردشگران نیز می باشد .
13 آبشار این دره دارای ارتفاعات متفاوت میباشند مثلا آبشار اول 15 متر، آبشار دوم 20 متر، آبشار سوم7 متر، آبشار چهارم 9 متر، آبشار پنجم 15 متر و... که همبن موضوع باعث جذابیت بیشتر این دره شده است همچنین صعود و فرود از این دره ها نیز نیازمند ابزار و تجهیزات کامل نیز میباشد.
علت نام گذاری آبشار سیمک در کرمان
نام سیمک از تنگه ای به همین نام می آید که در شمال روستای کوهپایه ای کرمان نیز قرار دارد. عرض این تنگه بین سه تا پنج متر است و دیواره های بسیار بلند دو طرف آن را احاطه کرده است، در لابلای صخره های این تنگه آشیان پرندگان جلوه خاصی دارد.
آب وهوای آبشار سیمک
آب و هوای کوهپایه ها و به طور کلی این منطقه سرد و خشک است. در روزهای گرم سال ، دمای هوا 10 درجه از شهر سردتر است و در نیمه دوم سال ، هر ماه می توانید با تجهیزات گرمایش مناسب به اینجا سفر کنید.
اقامت در آبشار سیمک
اگر قصد اقامت در سیمک را دارید ، بهتر است تجهیزات مناسب برای اردوی شبانه مانند چادر مسافرتی ، کیسه خواب و سایر لوازم جانبی در غیر این صورت می توانید از خانه های اجاره ای که برخی از اهالی روستا به شما می دهند استفاده کنید.
- روستاهای اطراف کوهپایه کرمان
-
روستای علون آباد
روستای آلون آباد که در 14 کیلومتری شهر کوهپایه واقع شده است ، در زمان های بسیار قدیم توسط بزرگان و خان های آن زمان تاسیس شده و گفته می شود که این مکان برای آنها تفریحگاه تابستانی بوده است. این روستا در ارتفاعی بالاتر از شهر کوهپایه واقع شده است و به همین دلیل در بهار و تابستان از آب و هوای بسیار بهتری برخوردار است. در این دهکده خانه های تاریخی و مجللی زیادی را مشاهده خواهید کرد که معماری بسیار جالبی دارند و هرکدام به یکی از بزرگان دوران باستان در این مناطق تعلق داشته اند. همچنین فضای بسیار زیبا و مناظر بکری که در اطراف این روستا مشاهده می کنید برای شما بسیار دلپذیر خواهد بود.
- روستای تینجان کوهپایه
روستای تینجان در 12 کیلومتری کوهپایه قرار دارد. اسم این روستا در زبان محاوره ای مردم تینجان منطقه تینگون است. حدود 54 خانواده در این روستا زندگی میکنند جمعیت روستا حدود 150 نفر هست. اکثر مردم روستا به فعالیت هایی همچون دامداری ، باغداری و کشاورزی مشغول هستند. دراین روستا محصولاتی مانند: گیلاس، بادام، گردو، سیب زمینی، عدس و.... کاشته میشود. روستای تینجان از امکانات رفاهی وتفریحی برخوردار است که نکته مثبت برای مسافران و گردشگران است.
- روستای امام زاده قاسم
یکی از روستاهای تاریخی منطقه کوهپایه روستای امامزاده قاسم است. که مقبره امامزاده بخرالعظیم فرزند امام کاظم (علیه السلام) در آنجا واقع است. وجود این امامزاده در روستا باعث شده هر ساله افرادی که معتقد به این امامزاده هستند از آن دیدن کنند. البته باید به خاطر داشته باشید که جاهای دیدنی این روستا به امامزاده ختم می شود و می توانید مکان های باستانی بسیاری مانند آسیاب قدیمی ، یخچال ، قنات ، مسجد جامع ، برج های دیده بانی و مخزن باستانی را در این مکان مشاهده کنید. حوزه. علاوه بر این طبیعت این روستا مزارع بسیار دیدنی و سرسبزی است و باغ های زیبا مناظر بسیار دلپذیری را برای شما فراهم می کنند.
- روستای فشارک کوهپایه
روستای فشارک کوهپایه تقریبا 100 نفر جمعیت دارد. یکی از دلایل کم جمعیت این روستا به دلیل محاجرت افراد به شهر بوده است. یکی از اماکن مقدس این روستا امامزاده احمد است،که گفته شده از نوادگان امام موسی بن جعفر است. آب وهوای این روستا به دلیل کوهستانی بودن آن معتدل است و خاک حاصلخیزی دارد واین باعث شده مردم این روستا به فعالیت هایی مانند دامپروری و کشاورزی بپردازند و گزینه مناسبی برای سفر است.
- روستای کردآباد کوهپایه
روستای کردآباد کوهپایه یکی از قدیمیترین روستاها در بخش کوهپایه است که به گفته اهالی محل به زمان مهاجرت قبایل کرد به این منطقه برمی گردد. ورودی این روستا که امروزه تقریباً خراب است اشک نامیده میشود و گفته میشود که چاهها و قناتهای حفر شده در این منطقه در دوره اشکانیان ساخته شده است. این روستا که در روستای جبل واقع شده بسیار قدیمی است و اگر می خواهید از مرکز استان اصفهان به این روستا بیایید باید ۸۰ کیلومتر را طی کنید. این روزها روستای کردآباد حدود ۱۰۰ نفر جمعیت دارد که به مشاغلی از جمله باغداری و کشاورزی اشتغال دارند و محصولاتی مانند زردآلو، گردو، بادام، عدس، لوبیا، نخود، جو و گندم پرورش میدهند.
- روستای جزه کوهپایه
روستای جزه کوهپایه روستای دیگری در منطقه جبل است. و چون این روستا در حاشیه کویر واقع شده دارای آب و هوای خشک دارد. برخی اسناد نشان میدهد، تاریخچه این روستا به دوران زرتشتیان قبل اسلام برمیگردد. یکی از بناهای تاریخی که میتوان دیدن کرد مسجد جاز است، که در محله گاره کنار واقع شده. از اماکن مذهبی در این روستا میتوان به امام زاده سلطان سید محمود اشاره کرد که از نوادگان امام موسی کاظم (علیه السلام)است. بناهای تاریخی مختلف دیگری وجود دارد که عبارتند از : مخزن آب خوی، مخزن آب کال عباس و مخزن سلطان محمود، که باستانی و جذاب هستند.
- روستای تودشک کوهپایه
روستای تودشک در سال ۱۳۸۰ از به هم پیوستن روستاهای اینگرود، قندی، مزرعه کهنه، مزرعه نو، راجان، صادق آباد، تودشکوئیه و تودشک تشکیل شد. یکی از جالبترین مواردی که باید در مورد این دهکده بدانید این است که میتوان گفت مرکزیترین نقطه ایران واقع شده است. و فرهنگ ورسوم مختلف را با هم میبینیم. البته باید گفت که تاریخچه این روستا به قبل میلاد مسیح برمیگردد. گفته میشود پدر خواجه حافظ شیرازی، شاعر مشهور کشورمان، از این روستا بوده و از آنجا که به تجارت اشتغال داشته، در شیراز زندگی میکرده که در آن زمان شهر بزرگتری بوده است.
گردشگری 724: ما خوشحال خواهیم شد اگر شما تجربه خود را از سفر به این جاذبه دیدنی و جذاب در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.
سفر خوبی را برای شما آرزومندم .